{ "title": "Sosyal Bilgiler Konu Anlatımı", "image": "https://www.konuanlatimlari.gen.tr/images/Sosyal-Bilgiler-Konu-Anlatimi-34973.jpg", "date": "20.01.2024 07:33:36", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Sosyal bilgiler konu anlatımı, Sosyal bilgiler yaşadığımız dünyadaki bütün olayları anlatan, olayların oluş sebeplerini açıklayan, insanların bugünkü yaşamları ile geçmişteki yaşamları arasında olan etkileşimi inceleyen, kişilerin hak, sorumluluk ve görevlerinin neler olduğunu açıklayan bir bilim dalıdır. Sosyal bilgiler toplumsal hayatta olan her türlü etkinliği inceler. Felsefe bilimi ile oldukça bağlantılıdır. Eğitim alanında oldukça önemli olan bu dal kişilerin toplum içinde gelişmelerini iyi ve düzgün bireyler olarak yetişmelerini amaçlar. Sosyal bilgilerin ileri ki aşamaları ekonomi, psikolojisi, antropoloji ve sosyoloji olarak devam eder. Yalnız ilköğretim kurumlarında çocukların konuları daha iyi kavrayabilmeleri için anlayacakları şekilde sadeleştirilmiş ve basitleştirilmiş konularla çocuklara eğitim olarak verilir.

Sosyal bilgiler dersinin okullardaki kapsamı

Sosyal bilgiler dersi yaşadığımız hayattaki çeşitli konularda öğrencilerin ilköğretim kurumundaki seviyelerine göre sadeleştirilmiş anlayacakları düzeylere göre hazırlanmıştır. Sosyal bilgiler oldukça disiplin içeren bir ders konusudur.

Sosyal bilgiler konu anlatımı
Sosyal bilgilerin amaçları
Sosyal bilimler dersi ilköğretim dersleri arasında okutulan en önemli derslerden birisidir. Bu dersin en temel amacı, çocukların küçük yaştan itibaren milli bilince ve milli kültüre sahip, insan hakları konusunda duyarlı, vatandaşlık görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi amaçlayan, bunları bilen iyi ahlak sahibi, sosyal sorunlara karşı her zaman çözüm getirmeye çalışan vatandaşlar yetiştirmektir.

Türkiye'de öğretilen sosyal bilimler dersi AB'deki öğretilen sosyal bilimler dersi arasında eğitim açısından pek fazla bir fark yoktur. Fakat yine de ülkeler arasında oldukça büyük farklılıklar meydana gelmiştir. Bunun nedeni Türkiye'deki işlenen sosyal bilimler konularında birçok gereksiz bilgilenin öğrencilere aktarılmaya çalışılmasıdır. Ayrıca Türkiye'de sınıfların oldukça kalabalık olması ve araç ve gereçlerin yetersiz olması nedeni de sosyal bilimler öğretimini oldukça olumsuz bir şekilde etkileyen faktörler arasında yer alır.
" } ] }