{ "title": "Ebob Ekok Konu Anlatımı", "image": "https://www.konuanlatimlari.gen.tr/images/Ebob-Ekok-Konu-Anlatimi-97953.png", "date": "21.01.2024 13:27:10", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Ebob Ekok Konu Anlatımı, en büyük olan ortak kat ile en küçük olan ortak kat çarpanları ve bölenlerinin kullanıldığı formül tekniği ile yapılan işlemlerdir. Ebob ekok konu anlatımı ortak bölen x, y ve z tam sayı olarak z sayısı x ve y sayılarını kalansız (Tam) bölüyor ise z sayısı x ile y sayılarının ortak böleni olduğu söylenebilir. Ebob ekk ifadeleri çoğunlukla birbirinden farklı olan iki doğal sayının ortak olarak bölünebilmesi için birden fazla sayı bulunması gerekmektedir.

Ebob Ekok Konu Anlatımı Nedir?
A = a (M), B (N), c (K) olmalıdır.
(M + 1), (N + 1), (K + 1,)
  • A sayısının pozitif şekilde tam olarak bölünebilmesi için ters olan işaretleri genel olarak negatif tam bölenlerdir.
  • En Büyük Ortak Sayı bölen (E. B. O. B), bir doğal sayı eğer iki farklı olan doğal sayının böleni ise bu duruma doğal sayıların ortak bir böleni denir. Verilmiş olan 2 sayının ya da daha fazla olan sayıların aynı şekilde bölünen en büyük asal sayıların da en büyük ortak bölenleri denilmektedir. Çoğunlukla bu durum e. B. O. B şeklinde yazılmaktadır. Özellikle e. B. O. B bulunmaya çalışılırken verilmiş olan asal sayı zaten aynı zamanda asal sayının kendi çarpımı ile e, b, o, b vermektedir.
  • En Küçük Ortak Kat (E. K. O. K), kullandığımız bir doğal sayı aslında iki farklı olan doğal sayıların katı ise bu duruma doğal sayıların tam ortak katı olarak gösterilmektedir. Verilmiş olan 2 sayı veya daha fazlası ile birleştiği zaman en küçük katı denir ve genellikle (E, k, o, k) şeklinde yazılmaktadır. 2 sayının sayma çarpımı özellikle kullanılan sayının e. B. O. B ve e. K. O. K çarpımına eşit olmaktadır.
A x B = (A; B) e. B. O. B x (A; B) e. K. O. K şeklinde yazılır.

(A; B) e. B. O. B = 1

(A; B) e. K. O. K = Ax B şeklinde yazılmaktadır.
" } ] }